неделя, 2 октомври 2011 г.

Кафе ресторант Мемо - good MEMOries

Местоположение:
ул. “Генерал Столетов” 3


Кафе ресторант Мемо се намира на сравнително тихо и спокойно място в близост до Чаталджа и пазара на цветята във Варна. Местоположението е удобно за хората работещи в близост, както и за гостите на града - морската градина и централните улици са на 10 минути вървене пеш. Ако не познавате района може да имате проблем с намирането на заведението, защото се намира в едно тихо каре между няколко панелни блока, но това прави и сядането на външните маси приятно дори и в по натоварени работни дни когато трафикът в града е по сериозен.

Оценка 3/5

Паркиране:
Ако сте с автомобил, въпреки че точно до заведението има голям паркинг, може да имате проблеми с намирането на място за паркиране в работен ден. Проблемът е че доста хора работят в близост и използват уличките за паркиране. Вечер и през почивните дни няма да имате никакъв проблем с паркирането.

Оценка 3/5

Контакти:
Заведението е сравнително ново(отвори в началото на лятото на 2011) и все още нямат уеб сайт, който пропуск разбира се ги съветваме да променят възможно най бързо.

Телефонът за контакт и резервации е 0889 595 775

Обстановка:
Ресторант Мемо разполага с около 40 вътрешни и още 30 места на външните маси. Навън е доста приятно, стига да не ви притеснява гледката на панелни блокове навсякъде около вас. Собствениците са се погрижили за детски кът където бихте могли да оставите децата да поиграят докато вие пийнете чаша бяло вино с плато от микс сирена и сушени плодове(10лв). Няма предвидена анимация за децата, така че родителите трябва да ги наблюдават.
Навън столовете са много удобни и има достатъчно разстояние между масите за да не се налага да слушате разговорите на съседната маса.
Вътре обзавеждането е стилно, столовете също са много удобни и масите са разположени чудесно с достатъчно разстояние между тях. Дори и заведението да е пълно, спокойно бихте могли да проведете бизнес среща, да поговорите с приятели или да седнете със семейството, без да усетите присъствието на другите посетители. Определено обстановката е уютна и предразполага да се отпуснете.

Оценка 3/5

Пушачи / непушачи:
Има доста голям салон за непушачи, където обстановката по нищо не отстъпва на залата за пушене. Разделянето видимо се спазва.

Оценка 5/5

Меню:


Менюто не е богато, но мисля че за сметка на това са се съсредоточили върху ястията които знаят как да приготвят. Освен сготвена добре, храната е и много красиво оформена. Определено в менюто има интересни специалитети, които заслужават да им се наслади човек.






От супите изпробвани са - супа минестроне(традиционна, сезонна, зеленчукова, гъста италианска супа) - (2лв), или телешко варено с хрян и люта чушка (3,5о лв) - това е чудесно решение ако сте попрекалили с питиетата предния ден :-).








От предястията изпробвани са:
- фаршировани гъби с пиле, рикота и сметана (6 лв)












- Сотирани охлюви в масло, зеленчуци и скилидка чесън (9 лв) - честно казано от доста време не бях хапвал охлюви и начинът на приготвяне определено ни допадна.

От салатите пробвахме:
- салата от моркови и цвекло с орехи и рукола /Енергия/ (5 лв)












- салата "Рандеву" - /маруля, цикория, рукола, кедрови ядки, цвекло, дресинг и люспи пармезан/ (6 лв)












- ако трябва да препоръчам нещо - това е салата Цезар/зелена салата, пиле, люспи пармезан/ (7 лв). В комбинация с узо е просто чудесна!












Основните ястия са рибни, паста и основни :) - поне така са разделени в менюто.
Естествено ние бяхме длъжни да пробваме от всичко, и така...
От пастата:
- Фетучини маринара /паста, калмари, доматен сос, билки/ (6 лв)












от основните ястия:
- столчета от свинско филе, мариновани и запечени на плоча (10 лв) + гарнитура от варени картофи (1,50 лв)













от рибите ястия:
- котлет от шаран на плоча (10 лв) - определено го препоръчвам - една от най вкусно приготвените риби които съм ял. Не знам дали качеството на рибата или уменията на готвача имат по голямо значение, но определено и двете бяха на висота. Може би втората бутилка вино ми помогна да усетя наистина превъзходния вкус на месото на шарана ;-)












За съжаление не успяхме да изпробваме десертите, тъй като отидохме малко по късно, а заведението работи до 23:00. Въпреки това за следващият път си набелязах:
'Вариация на крем "Брюле" с бишкота и малинов дресинг' (4 лв)

Оценка 4/5

Обслужване:
Като цяло обслужването е на ниво, не чакахме повече от нормалното за ястията, сервитьорите бяха любезни, но леко отегчени. Като пропуск може да отчетем че трябваше да напомним да ни дадат салфетки и оливерник, виното стоеше в другият край на салона и сервитьора прекосяваше цялата зала за да ни долее. Не се опитаха да ни препоръчат някой от специалитетите , но и ние не помолихме за съвет. Дори 30 минути след края на работното време, бяха достатъчно любезни и учтиви.

Оценка 3/5

Цени:
Цените са около средните за града и мисля че отговарят на качеството на храната. Вечеря за 4 човека с аператив и две бутилки вино ни струваше 120 лв с бакшиша за обслужването.

Оценка - средни за града

Мнение:
Добро място за хапване - както през деня, така и вечер. Удобно за работен обяд или вечеря с приятели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар